Thuiswerken én leren. Op de dinsdag is man Ruben voortaan ook thuis. Linda: ,,Dat heb ik afgedwongen na een aantal ruzies waarin ik riep DAT HIJ OOK WEL IETS KAN DOEN.”
Volledig scherm
PREMIUM
Thuiswerken én leren. Op de dinsdag is man Ruben voortaan ook thuis. Linda: ,,Dat heb ik afgedwongen na een aantal ruzies waarin ik riep DAT HIJ OOK WEL IETS KAN DOEN.” © Marc Bolsius

Thuiswerken én lesgeven? Hahaha! ‘Ik ga dit dus echt niet doen, hè. En jij legt het ook helemaal niet goed uit!’

VLIJMEN - Een baan, drie jonge kinderen, een hond, het huishouden én een man die gewoon naar het werk moet. Of wij ouders dan ook nog even willen zorgen of die kinderen geen leerachterstand krijgen in tijden van corona? Verslaggeefster Linda Akkermans doet haar best. ,,Maar ‘s avonds wil ik geen versjes uit mijn hoofd leren. Dan moet ik mijn werkuren inhalen. En daarna wil ik wijn.”

,,Dat ga ik dus écht niet afmaken, hè!” Onze Bob, 7 jaar, zet een flinke kras in zijn oefenschrift. Zijn ogen spuwen vuur. Hij moest bij plaatjes in zijn rekenboek opschrijven hoe lang ze ongeveer zijn. Hij had vijf fouten. Van de zes. ,,Maar jij legt het ook helemaal niet goed uit”, riep hij. En toen: ,,DAN MAAK IK DUS FOUTEN EN DAT IS JOUW SCHULD!”