Zo moet het straks in Tilburg overal zijn. De nieuwe binnenstad is licht, open, hoog én groen (in de doorgang hebben de gevels bovenaan een verticale tuin). Hier de Frederiksstraat, de opgeknapte doorgang van Pieter Vreedeplein naar Heuvelstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo moet het straks in Tilburg overal zijn. De nieuwe binnenstad is licht, open, hoog én groen (in de doorgang hebben de gevels bovenaan een verticale tuin). Hier de Frederiksstraat, de opgeknapte doorgang van Pieter Vreedeplein naar Heuvelstraat. © Dolph Cantrijn

Tilburg doet voor hoe je leegstand tegengaat: 'De binnenstad als podium’

TILBURG - In Den Bosch moet de nieuwe binnenstadsmanager nog beginnen, maar in Tilburg is Samantha van Rooij al volop bezig met de transformatie. De binnenstad is een grote bouwput, maar door de bouwkranen ziet zij de stad van de toekomst al voor zich: als een podium waar je toont wat je allemaal in huis hebt. Wonen, werken, winkelen én cultuur. Een rondleiding:

  1. Nieuwsoverzicht | Man probeert meisje mee te lokken met ‘centjes’ - Nationaal Hitteplan gaat morgen in
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Man probeert meisje mee te lokken met ‘centjes’ - Nationaal Hitteplan gaat morgen in

    Een man heeft geprobeerd een meisje mee te lokken met ‘centjes’ in een speeltuin. Ze beet hem in zijn hand en rende weg. Roland wordt in alle talen uitgescholden in de gevangenis in Vught waar hij werkt. Verder verdwijnen parkeerplaatsen uit Brabantse binnensteden en vervangen fietsen over een paar jaar auto's. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag 9 augustus.