Volledig scherm
© Thinkstock

Titel Brabants Lekkerste Bier zorgt voor flinke groei

RAVENSTEIN - Stadsbrouwerij Wilskracht in Ravenstein ging dit jaar aan de haal met de eervolle titel Brabants Lekkerste Bier, een wedstrijd van Brabants Dagblad en de twee andere Brabantse kranten. Die titel legt ze geen windeieren.

„Voor ons is die bokaal onbetaalbaar. Pas hadden we een bierfestival in Haaren. Dan sta je mooi tussen tien brouwers met onze bokaal. Daarmee kun je je toch onderscheiden. Die draagt bij aan onze naamsbekendheid. We worden ook uitgenodigd voor festivals”, weten Wil van Haren en Wil Princen.

Om aan de sindsdien toegenomen vraag te voldoen, moest de productie opgevoerd van 500 liter per twee of drie weken naar 500 liter per week. Dat zijn 1500 flesjes. Meer kan de huidige installatie niet aan.

Met meer gisttanks erbij kan de productie wel verder opgekrikt tot maximaal 500 hectoliter per jaar. „De groei is veel sneller gegaan dan we hadden durven dromen. De acceptatie van onze bieren is vrij snel van de grond gekomen. De wedstrijd heeft dat proces verder versneld."

  1. Brabant kleurt wit op ijskoude zaterdag, ongelukken door gladheid op de weg
    VIDEO

    Brabant kleurt wit op ijskoude zaterdag, ongelukken door gladheid op de weg

    De eerste sneeuw viel zaterdagochtend in Brabant. Op veel plaatsen in de provincie lag er een klein sneeuwdek. De temperatuur schommelt vandaag rond het vriespunt, maar vanwege de stevige oostenwind voelt het aan als -5 tot -10 graden in de middag. De gladheid zorgde voor veel ongevallen. Sportwedstrijden in de buitenlucht zijn veelal afgelast. In Helmond botste een auto tegen de voordeur van een woning aan de Weg door de Rijpel door de gladheid.