De Intercity Nieuwe Generatie staat na binnenkomst in Nederland in een hal van het NS-servicebedrijf.
Volledig scherm
De Intercity Nieuwe Generatie staat na binnenkomst in Nederland in een hal van het NS-servicebedrijf. © ANP

Toch snel met de trein van de Randstad via Brabant en Limburg naar Duitsland

Met de trein van Aken naar Den Haag. Volgens de NS kan dat vanaf 2025. Een nieuwe internationale intercity rijdt dan elk uur  van Den Haag via Rotterdam en Eindhoven en via Heerlen de grens over. Het Rijk of de regio moeten wel delen in de aanloopverliezen van zo’n tien tot vijftien miljoen per jaar.

 1. Somerens burgemeester Blok tijdens verhoor in rechtbank: ‘Ik dacht dat we open, eerlijk en integer met elkaar omgingen’
  PREMIUM

  Somerens burgemees­ter Blok tijdens verhoor in rechtbank: ‘Ik dacht dat we open, eerlijk en integer met elkaar omgingen’

  DEN BOSCH/SOMEREN - Er is tegen haar gescholden. Er zijn uitingen gedaan die niet door de beugel kunnen en de inmiddels ontslagen wethouder Guido Schoolmeesters hield zich niet altijd aan gemaakte afspraken. Somerens burgemeester Dilia Blok was gisteren tijdens haar verhoor in de Bossche rechtbank uiterst kritisch op de handelwijze van haar voormalige bestuurscollega.
 2. Van kleren verkopen tot seksuele intimidatie op Vinted: ‘Mag ik een gedragen bikinibroekje van je kopen?’
  PREMIUM
  met video

  Van kleren verkopen tot seksuele intimida­tie op Vinted: ‘Mag ik een gedragen bikini­broek­je van je kopen?’

  ‘Wat is je borstomvang?’ Dit is een van de vele vragen die de 23-jarige Celine uit Brabant krijgt op Vinted. Hier blijft het niet bij. ‘Ik wil dat je op mijn gezicht komt zitten’ en ‘ik betaal je 50 euro als je gebruikt ondergoed opstuurt dat sterk ruikt’. Dit zijn een paar berichten waar de 26-jarige Andreea uit Maastricht mee te maken krijgt.