Renate Spijkerman, met hond Beer (links) en Muis (rechts), heeft het tot haar missie gemaakt om te ondersteunen en te inspireren.
Volledig scherm
PREMIUM
Renate Spijkerman, met hond Beer (links) en Muis (rechts), heeft het tot haar missie gemaakt om te ondersteunen en te inspireren. © Juan Vrijdag / DCI Media

Toen Renate hoorde dat ze niet meer beter werd, wilde ze er alleen maar meer voor anderen zijn; ‘Ik ben meer dan mijn kanker’

met videoOIRSCHOT - Renate Spijkerman (54) uit Oirschot heeft eierstokkanker en wordt niet meer beter. Maar in plaats van razendsnel haar wensenlijst afvinken, wil ze er juist voor anderen zijn. Om de drie weken hangt ze aan de chemodruppelaar en tussendoor luistert ze naar de problemen van anderen. ,,Dat is wat ik het liefste doe.”

  1. Mies Leenhouwers (1933-2022) kende geen lastige leerlingen; bij haar in de klas zitten was een feest
    PREMIUM
    In Herinnering

    Mies Leenhou­wers (1933-2022) kende geen lastige leerlingen; bij haar in de klas zitten was een feest

    Mies Leenhouwers (1933 - 2022) was een begrip in Helmond. Als schooljuf bezat ze ongekende talenten, en het zat in haar aard om mensen niet los te laten. Bevlogen en sociaal bleef ze zich haar hele leven inzetten voor anderen, en lastige leerlingen kende ze gewoonweg niet. Op 11 juni overleed Mies op 89-jarige leeftijd. Ze vond het spijtig dat ze ging, want ze was dan wel oud maar eigenlijk was ze hier nog niet klaar, vond ze zelf.