Treinverkeer bij Breda weer op gang na grote storing

BREDA - Het treinverkeer van en naar station Breda is maandagochtend sinds 9.20 uur weer op gang gekomen na een grote storing eerder deze ochtend. Oorzaak was een sein- en wisselstoring, zo meldde de NS. Ook in Tilburg liepen mensen hierdoor vertraging op. Het kan nog wel even duren voordat treinen weer volgens dienstregeling rijden, dus voorlopig worden er ook nog bussen in gezet.

De storing trad rond 07.45 uur op. De storing zorgde niet alleen voor chaos op het station. Ook mensen van buiten Breda wisten niet hoe ze op hun locatie aan moesten komen. Volgens ProRail kan het even duren voordat het treinverkeer weer is opgestart.

Volledig scherm
Vanwege een treinstoring bij station Breda werden bussen ingezet. © MaRicMedia/ Tom van der Put
Volledig scherm
Choas op station Breda door grote storing. © BN deStem
Volledig scherm
Informatieborden op st5ation Breda maken melding van de wisselstoring. © BN DeStem
Volledig scherm
Choas op station Breda door grote storing. © BN deStem
  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.