Volledig scherm
© Thinkstock

Twee nieuwe arrestaties in cold case-zaak rond Van Mosselveld uit Bladel

BLADEL - Twee 35-jarige mannen uit het Belgische Beringen zijn donderdag aangehouden in het cold case-onderzoek naar de dood van de 41-jarige Jan van Mosselveld uit Bladel.

Begin deze week werd in de gevangenis van Hasselt al een andere 35-jarige Belg aangehouden, die na een dna-match in beeld kwam als verdachte in deze zaak. Van Mosselveld kwam op 22 augustus 2001 door schoten om het leven in zijn woning aan de Antoon Coolenlaan in Bladel.

De politie maakt nog niet bekend wie van de drie wordt verdacht van het doodschieten van de Bladelnaar. Het slachtoffer stond bekend als softdrugsdealer en handelde vanuit zijn woning.

De twee mannen uit Beringen meldden zich donderdagmiddag op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Ze wilden daarmee voorkomen dat ze door een politie-inval thuis zouden worden opgepakt. De twee waren in het gezelschap van een advocaat en gaven aan betrokken te zijn bij de zaak.

Een Belgische onderzoeksrechter beslist op een later moment over de uitlevering van de verdachte die vastzit in België. Het onderzoek naar de dood van Van Mosselveld gaat intussen verder. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten. "Dat is mede afhankelijk van de verhoren", aldus een politiewoordvoerder.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement