Volledig scherm
Onderzoek in en rondom de woning waar de steekpartij gebeurde. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Vader ontkent dat hij zoon (14) aanspoorde moeder neer te steken, jongen langer vast

DEN BOSCH – De 44-jarige man uit Arnhem ontkent dat hij zijn zoon ertoe heeft aangezet om zijn moeder in Den Bosch neer te steken. Dat laat zijn advocaat Floris Koopman weten. Vrijdag besliste de rechtbank in Den Bosch dat de 14-jarige verdachte zeker twee maanden langer in de cel moet blijven. Zijn zaak gaat op 13 maart achter gesloten deuren verder.

De inmiddels 14-jarige verdachte wordt verdacht van poging doodslag danwel moord. In september vorig jaar stak hij zijn moeder op haar onderduikadres in Den Bosch neer, mogelijk uit eerwraak. Zelf ontkent hij dat.

Politiecel in Italië

Ook de vader van de verdachte ontkent dat hij zijn zoon op wat voor manier dan ook heeft beïnvloed. ,,Hij verbleef in de weken voorafgaand aan het steekincident in Italië in een politiecel in verband met de verdenking van onttrekking aan het wettelijk gezag”, legt zijn advocaat uit. ,, Cliënt wijst uitdrukkelijk van de hand dat er sprake is van eerwraak.”

De 44-jarige man werd woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk omdat hij in september zijn twee kinderen, onder wie de 14-jarige verdachte, zonder toestemming van de moeder had meegenomen naar het buitenland.

Hoger beroep

Hij had dat gedaan uit wraak vanwege de scheiding die zijn ex-vrouw had ingezet en die in juli uitgesproken werd en om de moeder angst aan te jagen, aldus het vonnis. Volgens de advocaat van de man is daar onvoldoende bewijs voor. Hij gaat daarom in hoger beroep.

Met de 14-jarige verdachte gaat het nog steeds erg moeizaam, zei zijn advocaat gisteren tegen deze krant. ,,Hij heeft min of meer geen familie meer. Hij ziet alleen nog maar zijn begeleiders en zijn advocaat. Dat hakt er wel in bij een jongen van die leeftijd.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement