Tom Tacken aan tafel, thuis in Hilvarenbeek, waar de Eerste Wereldoorlog avond aan avond tot leven kwam. Op de achtergrond een schilderij van een klaprozenveld van kunstenares Carla van Gisbergen. De klaproos ('poppy') is hét symbool van de Grote Oorlog.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Tacken aan tafel, thuis in Hilvarenbeek, waar de Eerste Wereldoorlog avond aan avond tot leven kwam. Op de achtergrond een schilderij van een klaprozenveld van kunstenares Carla van Gisbergen. De klaproos ('poppy') is hét symbool van de Grote Oorlog. © Dolph Cantrijn

Van een levensreddende postduif tot de 14-jarige soldaat: Tom Tacken schreef 261 (!) verhalen over de waanzin van de Eerste Wereldoorlog

HILVARENBEEK - Van de schoten in Sarajevo tot aan de vrede in Versailles. Journalist en schrijver Tom Tacken vatte de waanzin van de Eerste Wereldoorlog in 261 persoonlijke verhalen, één voor iedere week. Met hoofdrollen voor, onder meer, flamboyante generaals, treurende ouders, dappere frontsoldaten en een levensreddende postduif. ,,Het had wel trekken van een obsessie.”

  1. Nieuwsoverzicht | Brabantse horeca wil opnieuw actievoeren - Hitsige alpaca zorgt voor ophef
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Brabantse horeca wil opnieuw actievoe­ren - Hitsige alpaca zorgt voor ophef

    Een dag nadat de horeca uit protest tegen de coronamaatregelen de deuren open gooide, dreigen diverse horecagelegenheden in Brabant met nieuwe acties. Zangeres Anouk verlaat the Voice of Holland als coach na de onthullingen over seksueel overschrijdend gedrag bij het programma. En Hilvarenbeek is zondag opgeschrikt door een ernstig ongeluk waarbij een 21-jarige man uit de gemeente is overleden. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.