Volledig scherm
De brandweer is in Nuenen druk met het verwijderen van omgevallen bomen en afgebroken takken. © Sem van Rijssel / Fotopersburo Bert Jansen

Van omgewaaide bomen tot muren: deze schade richt storm Ciara aan in Brabant

Storm Ciara is zondagmiddag omstreeks half drie in Brabant nog niet op haar hoogtepunt, maar de brandweer is op verschillende plekken in de regio al druk bezig met diverse stormschademeldingen. 

Hier vind je de laatste updates met foto's over de schade die de storm in jouw regio aanricht. 

Valkenswaard

Door de harde wind is een deel van een muur van een woning aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard naar beneden gevallen. Een auto die naast de woning geparkeerd stond is niet beschadigd.

Volledig scherm
Op de Eindhovenseweg in Valkenswaard is door de harde wind een muur van een woning omgevallen. © Jozef Beijnen / Fotopersburo Bert Jansen

Helmond

Een boom die voor een woning aan de Volderhof in Helmond stond, is door de storm op een auto naast het huis gevallen. De brandweer heeft de boom verwijderd.

Volledig scherm
Aan het Volderhof in Helmond is een boom op een auto gevallen. © Fotopersburo Bert Jansen/Pim Verkoelen

Nuenen

De brandweer in Nuenen rijdt samen met iemand van de gemeente van melding naar melding.  Op de doorgaande weg van Nederwetten naar Nuenen lag een grote boom op de weg, die door hen verwijderd is. 

Volledig scherm
Op de doorgaande weg van Nederwetten naar Nuenen lag een grote boom op de weg. © Sem van Rijssel / Fotopersburo Bert Jansen

Tilburg

Naast het fietspad aan de Goirkekanaaldijk is een grote tak van een boom afgebroken en op het fietspad beland. Op dat moment fietste er niemand, waardoor er geen gewonden zijn gevallen.

Aan de Edisonlaan Tilburg is een boom op de weg gevallen. Dit was een grote boom, waardoor de gehele weg versperd was. 

Volledig scherm
De afgebroken tak kwam terecht op het fietspad aan de Goirkekanaaldijk in Tilburg. © Jack Brekelmans Persburo BMS

Dongen

Een omgewaaide boom heeft de Merwedelaan in Dongen versperd. De brandweer heeft de weg vrij gemaakt door de boom klein te zagen. Er raakte niemand gewond.

Volledig scherm
Een omgewaaide boom heeft zondagmiddag de Merwedelaan in Dongen versperd. © Jeroen Stuve MaRicMedia

Oss

Op de Ridderhof in Oss is een grote boom omgevallen tegen een gebouw. Het gebouw bestaat uit een appartementencomplex en verschillende kantoren. Hoe groot de schade is, is niet bekend. Er zijn in ieder geval enkele ruiten gesneuveld. 

Volledig scherm
Op de Ridderhof in Oss is een grote boom omgevallen tegen een gebouw. © Charles Mallo / Foto Mallo

Made

Op de Kanaalweg-West in Made was een bushokje niet bestand tegen de harde wind en dreigde deze om te vallen op de naastgelegen weg. De brandweer heeft het bushokje gedemonteerd. 

Volledig scherm
Op de Kanaalweg-West in Made heeft de brandweer een bushokje gedemonteerd. Deze was niet bestand tegen de harde wind. © Marcel van Dorst / MaRicMedia

Roosendaal

Ammerzoden

Op de Hoge Heiligeweg in Ammerzoden zijn meerdere bomen omgewaaid. De weg is volledig afgesloten door de gemeente, uit voorzorgsmaatregelen. 

Volledig scherm
Op de Hoge Heiligeweg in Ammerzoden zijn meerdere bomen omgewaaid. De weg is door de gemeente afgesloten. © Hans Verbeek / Meesters Multi Media