Vanuit Brabant de droogte te lijf met een slimme emmer

VideoSTEENBERGEN - Als lelieteler reisde Pieter Hoff de wereld over en hoorde zijn klanten klagen over het tekort aan water. Hij besloot zijn bedrijf te verkopen en werkte net zo lang totdat hij een oplossing had: een intelligente emmer. 

BRABANTSE VONDSTEN
Het bedrijfsleven, de medische wetenschap, de topsport: allerlei sectoren profiteren van Brabanders die iets nieuws uitvonden of een ontdekking deden. Vandaag: de man die ervan droomt het klimaat te redden met slimme emmers en kleine beetjes water.

Een zakenreis naar Ecuador was voor Pieter Hoff een van de doorslaggevende momenten. De lelieteler uit Steenbergen hoorde daar het verhaal van twee buurmannen die ruzieden om water voor hun planten en bomen. Het conflict liep zo hoog op dat de mannen een vuurgevecht begonnen. ,,Een van hen had een dam gebouwd bij een beek, zodat hij al het water had en zijn buurman niets meer.”

Hoff zat al langer in z'n maag met de problemen die hij tijdens zijn vele reizen tegenkwam. Het tekort aan en tegelijkertijd de verspilling van water, maar ook de wereldwijde ontbossing. Als agrariër liggen de natuur en het klimaat hem nauw aan het hart. ,,En ik heb drie kinderen, dat verplicht je om na te denken over de toekomst.” 

  1. Kamerleden slaan alarm over diepgeworteld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    Kamerleden slaan alarm over diepgewor­teld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    TILBURG - Tweede Kamerleden vinden het 'pijnlijk’ en ‘schokkend’ dat boeren zo'n diepgeworteld wantrouwen hebben tegen de politie dat ze niet de telefoon pakken als ze zijn benaderd door drugscriminelen. Uit de door deze krant gepubliceerde enquête blijkt dat slechts één op de tien boeren de politie inlicht als criminelen hen vragen naar de huur van een stal of schuur voor het telen van wiet of produceren van synthetische drugs.