Vanuit Brabant de droogte te lijf met een slimme emmer

VideoSTEENBERGEN - Als lelieteler reisde Pieter Hoff de wereld over en hoorde zijn klanten klagen over het tekort aan water. Hij besloot zijn bedrijf te verkopen en werkte net zo lang totdat hij een oplossing had: een intelligente emmer. 

BRABANTSE VONDSTEN
Het bedrijfsleven, de medische wetenschap, de topsport: allerlei sectoren profiteren van Brabanders die iets nieuws uitvonden of een ontdekking deden. Vandaag: de man die ervan droomt het klimaat te redden met slimme emmers en kleine beetjes water.

Een zakenreis naar Ecuador was voor Pieter Hoff een van de doorslaggevende momenten. De lelieteler uit Steenbergen hoorde daar het verhaal van twee buurmannen die ruzieden om water voor hun planten en bomen. Het conflict liep zo hoog op dat de mannen een vuurgevecht begonnen. ,,Een van hen had een dam gebouwd bij een beek, zodat hij al het water had en zijn buurman niets meer.”

Hoff zat al langer in z'n maag met de problemen die hij tijdens zijn vele reizen tegenkwam. Het tekort aan en tegelijkertijd de verspilling van water, maar ook de wereldwijde ontbossing. Als agrariër liggen de natuur en het klimaat hem nauw aan het hart. ,,En ik heb drie kinderen, dat verplicht je om na te denken over de toekomst.”