Lyan de Roos, specialist ouderengeneeskunde bij BrabantZorg: ,,Moeten we blijven proberen het virus te ontlopen of moeten we accepteren dat het leven niet maakbaar is, dat wij de regie niet hebben?”
Volledig scherm
PREMIUM
Lyan de Roos, specialist ouderengeneeskunde bij BrabantZorg: ,,Moeten we blijven proberen het virus te ontlopen of moeten we accepteren dat het leven niet maakbaar is, dat wij de regie niet hebben?” © copyright Marc Bolsius

Vechten voor ouderen in coronatijd, hoe ver mag dat gaan?

Verpleeghuisarts Lyan de Roos sliep er niet van: hóe kon zij haar patiënten voor corona behoeden? Ze beschreef haar vrees en wanhoop in een boek. Maar al gauw begon ook de vraag te wringen wat dat behoeden mag kosten. Ofwel: ,,Hoeveel offers willen we nog brengen om mensen niet dood te laten gaan?”

 1. Ongeneeslijk zieke Souf kan zijn geluk niet op

  Ongenees­lijk zieke Souf kan zijn geluk niet op

  #doessouf is twee jaar geleden opgericht om geld op te halen voor onderzoek naar een zeldzame en dodelijke ziekte waar Soufiane Elazizi aan lijdt. Door het fonds heeft Souf al een paar van zijn dromen verwezenlijkt, zoals parachutespringen. Nu blaast zijn werkgever Albert Heijn in Breda de actie nieuw leven in met als doel om mensen te helpen die ook wel een steuntje kunnen gebruiken. Soufs laatste droom is om iets terug te geven aan de samenleving, ook na zijn dood. Inmiddels heeft #doessouf veel bekendheid gekregen, mocht Souf aanschuiven bij het programma van Humberto en hebben sterren als Hakim Ziyech, Memphis Depay en Ali B ervoor gezorgd dat de teller ondertussen op €200.000,- staat. Hoe gaat het nu, drie weken later, met Souf?
 1. Militair afscheid voor kapitein Tom Moor die met rollator miljoenen ophaalde
  Play

  Militair afscheid voor kapitein Tom Moor die met rollator miljoenen ophaalde

 2. Thierry Baudet houdt campagnespeech in Oss: 'Wij willen Nederland weer vrij'
  Play

  Thierry Baudet houdt campagne­speech in Oss: 'Wij willen Nederland weer vrij'