Volledig scherm
PREMIUM
Rik Grashoff. © Provincie Noord-Brabant

Veel weerstand tegen benoeming Grashoff na voorspelbaar debat

DEN BOSCH - Rik Grashoff (GroenLinks) begint met een mager mandaat aan zijn klus als gedeputeerde in Noord-Brabant. Een groot deel van de oppositie neemt hem kwalijk dat hij weinig aanstalten maakt naar de provincie te verhuizen.

Grashoff woont op dit moment in Delft, en gaf vorige maand in een interview aan het Brabants Dagblad al te kennen dat hij dat voorlopig zo wil houden. Daarbij wees hij met name op zijn gezinssituatie. Een argument dat GroenLinks-fractievoorzitter Hagar Roijackers ook meermaals naar voren bracht. ,,Hij heeft net als ik twee opgroeiende zoons. Voor hen maakt het een groot verschil op welke plek ze naar school gaan. Deze gedeputeerde is bereid zijn leefpatroon en agenda zo aan te passen dat hij volledig voor Brabant beschikbaar is. En hij zal hier ook regelmatig verblijven.”

  1. Journalist Max Steenberghe ‘Altijd alles onderzoeken, want elk detail kan van belang zijn’
    Over ons

    Journalist Max Steenberg­he ‘Altijd alles onderzoe­ken, want elk detail kan van belang zijn’

    EINDHOVEN - Van de 41 jaar dat Max Steenberghe werkt als journalist, zijn de afgelopen vijf jaar het zwaarste geweest. Zwaar, omdat hij vrijwel niemand kon zeggen waar hij mee bezig was. ‘Een onderzoek’, daar liet hij het bij. Zwaar ook omdat dat onderzoek te maken had met de moord op de 15-jarige Nicole van den Hurk in 1995. Een compleet drama, waarin de familie bijna zeven weken bleef hopen dat ze nog in leven was, waarin de politie regelmatig op dood spoor zat bij het zoeken naar de dader en waarin zelfs familieleden als mogelijke verdachten werden gearresteerd.