Volledig scherm
Peter Janssen voert in Spanje ook actie tegen het stierenvechten door in de arena te springen. © Gratis

Vegan Streaker gaat actie voeren op snelweg in Brabant: Boycot konijnenvlees

TILBURG - Peter Janssen, bekend als de Vegan Streaker, kondigt aan donderdag op een snelweg in Brabant een langzaamrijactie te gaan voeren. Zijn stichting Konijn in Nood wil dat mensen 'stilstaan bij het leed dat konijnen  hun hele leven, dag in dag uit, door moeten maken'. 

Janssen zegt rekening te houden met de verkeersveiligheid: ,,We laten de vluchtstrook en op- en afritten open." Met een spandoek aan een viaduct noemt Konijn in Nood de namen van supermarkten die met het oog op de feestdagen deze maand konijnenvlees in de schappen hebben liggen. Aldi, Plus, Coop, Spar, Dirk van den Broek, Vomar en Dekamarkt doen dat volgens Janssen al niet meer. ,,Maar bij Albert Heijn, Lidl en Jumbo kun je nog altijd konijnenvlees kopen."

Het is niet de eerste keer dat Konijn in Nood een langzaamrijactie houdt. In 2015 was de A10 bij Amsterdam doelwit. Janssen zegt nu voor Brabant te hebben gekozen omdat in het zuiden van het land verhoudingsgewijs veel konijnenfokkers zitten. Hij rekent op sympathie van het publiek: ,,We hebben bewust gekozen om niet op sinterklaasavond of op een vrijdagmiddag deze actie te houden."

In april voerde Janssen actie tegen een konijnenfokkerij in Moergestel.  

  1. Ximena uit Uden kon voor 1,55 euro zelfmoordpoeder kopen, vader reageert op stop verkoop aan particulieren

    Ximena uit Uden kon voor 1,55 euro zelfmoordpoeder kopen, vader reageert op stop verkoop aan particulieren

    UDEN - ,,Als ik me inschrijf bij de Kamer van Koophandel en doe alsof ik een bedrijf ben, heb ik het middel zo in huis", zegt Randy Knol, vader van de Udense Ximena die drie weken geleden het zelfmoordpoeder nam. Knol is tevreden met de stap die dertig leveranciers zetten om het zelfmoordpoeder niet meer te verkopen aan particulieren, maar hij denkt dat mensen er nog steeds makkelijk aan kunnen komen.