Fruithandel De Groot in Hedel wordt al jaren geteisterd door afpersers.
Volledig scherm
PREMIUM
Fruithandel De Groot in Hedel wordt al jaren geteisterd door afpersers.

Verdachten aanslagen De Groot communiceerden in codetaal: ‘Sleutelen aan brommers’

ARNHEM/HEDEL - Is ‘sleutelen aan brommers’ codetaal voor het plegen van een aanslag in de afpersingszaak rond de Hedelse fruithandel De Groot? Justitie, dat woensdag tijdens een voorbereidende zitting een inkijkje gaf in afgetapte gesprekken, denkt van wel.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Energiekosten verschillen duizenden euro's per gemeente, hier betaal je in Brabant gemiddeld het minst (en het meest)
  PREMIUM

  Energiekos­ten verschil­len duizenden euro's per gemeente, hier betaal je in Brabant gemiddeld het minst (en het meest)

  Brabant staat op plek drie van de duurste provincies qua gemiddelde energieprijs. Hier wordt gemiddeld zo’n 4428 euro per huishouden per jaar aan energiekosten betaald. In de gemeente Alphen-Chaam wordt gemiddeld het meest aan energie betaald: 5538 euro per jaar. Dat is een stuk meer dan de gemeente met de laagste gemiddelde energiekosten: Tilburg, met een prijs van 3838 euro.