Melkveehouder Janus Scheepers bij zijn koeien.
Volledig scherm
PREMIUM
Melkveehouder Janus Scheepers bij zijn koeien. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Vergunning per direct kwijt bij te veel stikstofuitstoot? ‘Onze rechten worden aangetast ’

DEN BOSCH - Landsadvocaat Hans Besselink heeft zich de woede van boeren op zijn hals gehaald met zijn advies aan het ministerie van Landbouw. Boeren in de buurt van natuurgebieden zouden volgens hem per direct hun vergunning verliezen als blijkt dat ze te veel stikstof uitstoten. ‘Hij is niet goed wijs.’

 1. Nieuwsoverzicht | Politie rijdt ‘kidnapbus’ klem - Verstuurd vakantiekaartje duikt na 42 jaar weer op
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Politie rijdt ‘kidnapbus’ klem - Verstuurd vakantie­kaart­je duikt na 42 jaar weer op

  In Eindhoven is woensdagavond een bestelbus klemgereden die aan de binnenkant volledig bekleed was met plastic. Het busje was speciaal ingericht voor onderwereldklusjes. Verder is het opsteken van een sigaret in het grootste deel van de Efteling binnenkort verboden. Alleen in speciale rookzones mag dan nog worden gerookt. En zorginstelling Lunet heeft gehandicapte cliënten jarenlang onterecht fysiotherapie onthouden. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.
 2. Landsadvocaat over stikstofaanpak: ‘Pak boer vergunning af’
  Play
  PREMIUM
  Advies aan ministerie

  Landsadvo­caat over stik­stofaan­pak: ‘Pak boer vergunning af’

  Om de stikstofcrisis snel op te lossen, moet de overheid vergunningen intrekken van boeren die veel stikstof uitstoten in de buurt van natuurgebieden. Dat staat in een advies aan het ministerie van Landbouw, dat door deze site is ingezien. Landbouwminister Carola Schouten baalt ervan dat er opnieuw informatie over het stikstofdossier op straat ligt. ‘Echt vreselijk’, zegt ze over de onrust die dat genereert.