Marja van Bijsterveldt verkende samen met Emile Roemer de mogelijkheden in de Brabantse politiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Marja van Bijsterveldt verkende samen met Emile Roemer de mogelijkheden in de Brabantse politiek. © Guus Schoonewille

Verkenners zien met oude bekenden weg uit Brabantse bestuurscrisis: ‘Je moet het doen met de partijen die er zijn’

UPDATEDEN BOSCH - Verkenners Marja van Bijsterveldt en Emile Roemer zien twee wegen uit de politieke en bestuurlijke crisis in Brabant. Zij schatten in dat D66 óf SP een stabiele coalitie kan vormen met VVD, CDA, GroenLinks en PvdA. De voorkeur van de verkenners gaat uit naar de Socialistische Partij, en dan niet omdat Roemer daar zelf lid van is.

 1. De Bossche jaren van Oranje-back Van Aanholt: ‘Patrick was onze beste verdediger, middenvelder en aanvaller ineen’
  PREMIUM

  De Bossche jaren van Oran­je-back Van Aanholt: ‘Patrick was onze beste verdediger, middenvel­der en aanvaller ineen’

  Patrick van Aanholt begon zondag aan het EK als basisspeler van Oranje. Maar ooit was hij een talent in de jeugd van FC Den Bosch. Dat brengt mooie herinneringen terug bij sportjournalist Guus Peters, een van zijn teamgenoten destijds. Over het voetbaltalent van de Bosschenaar en die ene teamfoto waarop een linkerarm met aanvoerdersband net wat te opvallend werd geshowd.
 2. Nieuwsoverzicht | Politie houdt verdachte afpersen fruithandel De Groot aan het lijntje - Feestende jongeren in Mallorca nemen corona mee
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Politie houdt verdachte afpersen fruithan­del De Groot aan het lijntje - Feestende jongeren in Mallorca nemen corona mee

  De hoofdverdachte rond de aanslagen bij medewerkers van fruithandel De Groot in Hedel is in januari enkele dagen aan het lijntje gehouden om verdere aanslagen te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat opvallend veel verkeersdoden in Brabant geen gordel droegen. En feestvierende jongeren in Mallorca nemen coronavirus mee naar huis. Dat en meer in dit nieuwsoverzicht.