Alle verloskundepraktijken van Den Bosch en omstreken staken vanuit praktijk Vita Nova in Empel. Staand links: Suzanne de Windt en staand rechts Lieke van Hout.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle verloskundepraktijken van Den Bosch en omstreken staken vanuit praktijk Vita Nova in Empel. Staand links: Suzanne de Windt en staand rechts Lieke van Hout. © BD/Maarten van Helvoirt

Verloskundigen staken omdat ze vrezen dat zwangeren straks geen keuzevrijheid meer hebben

EMPEL - Als zwangere kun je straks niet meer automatisch rekenen op een huisbezoek van een verloskundige bij jou uit het dorp of de wijk. Bijvoorbeeld als je onzeker bent of het allemaal wel goed gaat. Plus het is maar de vraag of je nog kunt kiezen tussen thuis of in het ziekenhuis bevallen. Die vrees hebben verloskundigen. 

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Nieuwsoverzicht | Provincie wil Eindhoven Airport miljoenen lenen - Meisje (15) bedreigd met mes
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Provincie wil Eindhoven Airport miljoenen lenen - Meisje (15) bedreigd met mes

  Ali G. heeft een straf tegen zich horen eisen van liefst 26 jaar en 7 maanden voor het afpersen van fruithandel De Groot. Verder kondigen boeren opnieuw acties aan. Ze willen ‘heel Nederland platleggen’. De provincie wil Eindhoven Airport helpen met een lening van 55 miljoen euro en in Tilburg werd een jong meisje bedreigd met een mes. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.