Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Vernieuwde Tongelreep Eindhoven pas open in 2019

EINDHOVEN - Het duurt nog zeker drie jaar voordat het vernieuwde zwembad Tongelreep in Eindhoven-Zuid in gebruik wordt genomen. Het stadsbestuur werkt momenteel samen met belanghebbenden als zwemclubs en burgers aan een toekomstplan voor een nieuwe Tongelreep.

Het golfslagbad en het buitenbad zijn op 6 september gesloten.

Vernieuwing
Het instructiebad, het 25-meterbad en het 'reactiveringsbad' worden vernieuwd. Deze baden blijven open, totdat de feitelijke verbouwing in 2018 begint.

Ondertussen wordt met gebruikers en belanghebbenden als zwemverenigingen over hun wensen en eisen gesproken. De eerste negen gesprekken waren in september. Aan de orde was de 'totale beleving' van voorbereidingen thuis via het kopen van een kaartje aan de kassa en het bad tot het weer naar huis gaan.

Meepraten
Op donderdag 10 en dinsdag 15 november kunnen Eindhovenaren meepraten over onder meer toegankelijkheid, kleedruimtes en 'plezier' in het zwembad.

Vervolgens gaan ambtenaren ook aan tafel zitten met een niet nader genoemde commerciële zwembadexploitant voor een advies over een goede prijs-kwaliteitsverhoging in de toekomst.

Prijs-kwaliteit
Dat was een van de pijnpunten van de oude Tongelreep. Recreanten moesten 11 euro betalen, terwijl de voorzieningen verouderd zijn. Het feit dat waterglijbanen niet meer zo bijzonder zijn als een kwart eeuw geleden, leidde mede tot een al jaren afnemend aantal zwemmers.

Eindhoven trekt 214.000 euro uit voor het opstellen van het verbouwingsplan. Vanaf 2019 moet het complex uitgebreid ruimte bieden aan zwem- en bewegingsonderwijs. Er blijft ook ruimte voor recreatiezwemmers.

Lees het uitgebreide artikel in het ED van donderdag of in de digitale krant.