Eén van de pickup points in Baarle-Hertog waar vlak over de grens vuurwerk wordt verkocht, ondanks de lockdown in België. Het moet wel vooraf online worden besteld. Storm loopt het daarom niet, maar er blijven wel klanten komen uit heel Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de pickup points in Baarle-Hertog waar vlak over de grens vuurwerk wordt verkocht, ondanks de lockdown in België. Het moet wel vooraf online worden besteld. Storm loopt het daarom niet, maar er blijven wel klanten komen uit heel Nederland. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Vervoersverbod vuurwerk gaat pas 15 december in, Brabant 'zeer teleurgesteld’

BREDA/BAARLE-HERTOG - Het landelijke vervoersverbod op vuurwerk gaat niet dinsdag 1 december al in, zoals de veiligheidsregio's in Brabant tot vandaag dachten. ,,Het gaat in op 15 december. Eerder kan niet, de spoedprocedure ligt nog bij de Raad van State", aldus een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 1. Nieuwsoverzicht | Verpleegkundige bekogeld met vuurwerk - Aantal positieve coronatesten daalt verder
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Verpleeg­kun­di­ge bekogeld met vuurwerk - Aantal positieve coronates­ten daalt verder

  Onbegrip, boosheid en verontwaardiging. Verschillende steden maakten vandaag de balans op na een dag met rellen. In Tilburg werd een verpleegkundige op weg naar een cliënt bekogeld met vuurwerk. In Eindhoven begon een groep vrijwilligers aan de schoonmaak. In Roosendaal werd voor vanavond een noodverordening van kracht na oproepen tot rellen. Dat en meer in dit nieuwsoverzicht.
 1. PSV en Bavaria zamelen glas in voor ondernemers: 'Ik kon natuurlijk niet met maar één kratje komen'
  Play

  PSV en Bavaria zamelen glas in voor onderne­mers: 'Ik kon natuurlijk niet met maar één kratje komen'

 2. Koning steekt eigenaar geplunderde Primera Den Bosch hart onder de riem
  Play

  Koning steekt eigenaar geplunder­de Primera Den Bosch hart onder de riem