Volledig scherm
PREMIUM
Anne van Dijk (nu 16) uit Zeeland werd als 13-jarig meisje gefilmd door haar volleybaltrainer terwijl ze zich aan het omkleden was. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Volleybalster Anne (nu 16, toen 13) werd stiekem gefilmd bij het omkleden: ‘Dit mag nooit meer iemand overkomen’

ZEELAND - Twee jaar lang kon Anne van Dijk niet praten over wat haar overkomen was. Nu wel. Het meisje (16) uit het dorp Zeeland wordt het gezicht én de stem van stichting De Stilte Verbroken die het taboe over seksueel misbruik in de sport wil doorbreken.

Aan de andere kant van de tafel zit een meisje van 16.  Althans, zo ziet ze eruit. Zodra Anne van Dijk het woord neemt, klinkt ze een stuk ouder. De Zeelandse is veel sneller volwassen geworden dan zou moeten. Een gebeurtenis twee jaar geleden zette haar ‘leven op z’n kop’. Al die tijd zweeg Anne, nu praat ze. En hoe. ,,Wat mij is overkomen, mag nooit meer iemand gebeuren.”

  1. Is de introductieweek in het Eindhovense nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    Is de introduc­tie­week in het Eindhoven­se nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    EINDHOVEN - Nog voor ze hun eerste drankje bestellen, is er voor sommige studenten al een flinke hap uit hun bierbudget voor deze week. Wie geen slaapplek heeft bemachtigd in een studentenhuis, moet 40 euro neerleggen voor een bedje in het Studentensportcentrum. Verder betaalt iedere student 120 euro voor deelname aan de introductieweek. Daarvoor krijgen ze een week vol activiteiten en feestavonden en drie maaltijden per dag.