Volledig scherm
PREMIUM
Govert Sweep © Bert Beelen

Voor Goverts ‘Area 51’-serie resten wat telefoonshots en papierwerk

BOXMEER - Nog even monteren, en dan vertelt de Boxmeerse YouTuber Govert Sweep het volgens hem ‘echte’ verhaal over zijn avontuur bij het verboden militaire gebied Area 51, in de woestijn van de Amerikaanse staat Nevada. Hij heeft een passend decor gevonden voor zijn verklaring: de koepelgevangenis in Arnhem.

Daar schoot hij een dag na terugkomst in Nederland, afgelopen vrijdag, alweer een filmpje voor zijn YouTube-kanaal dat door 318.000 mensen wordt gevolgd. ,,Ik ben er met een crew naartoe gegaan om beelden te krijgen in gevangenissfeer”, aldus Sweep. ,,Het is goed voor mijn verdere carrière om uit te leggen wat onze bedoeling in Amerika was, en dat we echt níet op het  terrein zelf zijn geweest. We zouden er ook dronebeelden hebben gemaakt, maar ook dat is onzin.”

  1. Kamerleden slaan alarm over diepgeworteld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    Kamerleden slaan alarm over diepgewor­teld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    TILBURG - Tweede Kamerleden vinden het 'pijnlijk’ en ‘schokkend’ dat boeren zo'n diepgeworteld wantrouwen hebben tegen de politie dat ze niet de telefoon pakken als ze zijn benaderd door drugscriminelen. Uit de door deze krant gepubliceerde enquête blijkt dat slechts één op de tien boeren de politie inlicht als criminelen hen vragen naar de huur van een stal of schuur voor het telen van wiet of produceren van synthetische drugs.