Eline van Rijn bij de vuurwerkbunker van Cafferata in Uden.
Volledig scherm
PREMIUM
Eline van Rijn bij de vuurwerkbunker van Cafferata in Uden. © Van Assendelft Fotografie / Jeroen Appels

Vuurwerkhandelaren in zak en as door verbod: ‘Minder ongelukken? Juist méér’

VideoTILBURG/UDEN - Dat het kabinet dit jaar géén vuurwerk wil, om de zorg te ontlasten, is voor de handel een klap vanjewelste. Het wordt ook niet begrepen: ,,Minder ongelukken? We denken eerder dat het er meer zullen zijn.”

 1. Meerdere boerenprotesten op snelwegen in Brabant, nieuwe acties dinsdag niet uitgesloten
  Video

  Meerdere boerenpro­tes­ten op snelwegen in Brabant, nieuwe acties dinsdag niet uitgeslo­ten

  Brabantse snelwegen zijn na onderhandeling tussen de politie en boeren weer vrij, nadat deze maandagmiddag voor lange tijd waren geblokkeerd. Met hooibalen werd het verkeer op de A2 bij Best, A67 bij Liessel en de A50 bij Oss stilgezet. Rond 16.15 waren in het Provinciehuis in Den Bosch acht boeren binnen om een vreedzaam gesprek aan te gaan met de gedeputeerde. Maandagavond waren er nog protestacties langs wegen in Oisterwijk, Waspik en Moerdijk.
 2. Nieuwsoverzicht | Brabant slibt dicht door uitstel verbreding snelwegen - Man zoekt nette wielrenner die hem van zijn scooter reed
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Brabant slibt dicht door uitstel verbreding snelwegen - Man zoekt nette wielrenner die hem van zijn scooter reed

  In Breda woedde vrijdag een grote brand in een fietsenwinkel in het centrum. Studenten die boven de winkel wonen, kunnen voorlopig niet terug naar huis. Verder stopt Kasteel Heeswijk, één van de meest gewilde trouwlocaties in Brabant, met bruiloften en partijen. Boeren voerden op verschillende plaatsen actie. En een Eindhovenaar is op zoek naar een keurig nette wielrenner die hem twee weken terug van zijn scooter reed. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.