Volledig scherm
PREMIUM
Ahmed Dahmani bij zijn arrestatie in Turkije. In december 2016 werd hij daar veroordeeld tot een celstraf van tien jaar en negen maanden. © rv

Waarom de aanslag in Bataclan een link heeft met een diefstal in Brabant

RIJSWIJK/WOUDRICHEM - Hadden de aanslagen in Parijs, Brussel en Zaventem voorkomen kunnen worden? Misschien wel, zo blijkt uit documenten in het onderzoeksdossier die de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws heeft ingezien. Een analyse over de jacht op de daders en over een link tussen de aanslagen en een autodiefstal in Brabant.

Er is al heel wat inkt gevloeid over de aanwijzingen die de Belgische veiligheidsdiensten hebben gemist in de aanloop naar het bloedvergieten van IS in Brussel en Parijs. Aanwijzingen waarmee de complotten misschien wel te verijdelen waren. Misschien. Het is gemakkelijk om achteraf te roepen dat er fouten zijn gemaakt.

  1. Leonne Zeegers kreeg genderneutraal paspoort in Breda: ‘Als ze mij nu niet geloven, kan ik mijn paspoort laten zien’

    Leonne Zeegers kreeg genderneu­traal paspoort in Breda: ‘Als ze mij nu niet geloven, kan ik mijn paspoort laten zien’

    BREDA - Onder grote belangstelling van de pers is vrijdag het eerste paspoort uitgereikt zonder geslachtsaanduiding op het stadskantoor van Breda. Leonne Zeegers stapte vorig jaar naar de rechter omdat ze niet wenst te kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke identiteit. ,,Ik ben non-binary. Vroeger profileerde ik me sterk als man, dat is stoer met veel grootspraak. Maar soms ben ik ook vrouwelijk, dat is mooier, liever en een beetje slijmerig", verklaart Zeegers.