Volledig scherm
PREMIUM
Het graf van Wim Mortier. Hij was pas 17 jaar oud toen hij in de oorlog omkwam door een granaatinslag. © Paul Rapp

Wandeling Market Garden-route: etappe 5 van Oss naar Nijmegen

Bevrijding 75 jaarMijn oudtante Annie vertelde vaak over mensen die ik niet gekend heb. Ik was gewend aan de zilveren fotolijstjes op haar dressoir zonder ze echt nog te zien. De meeste van haar verhalen kwamen na een paar zinnen bij de oorlog terecht.

Tante Annie is aangetrouwde familie, maar ze voelde als een oma. Eigenlijk was ze mijn oma. Toch weet ik weinig van haar familie. Inmiddels kan ik het haar niet meer vragen.

 1. Verhalenserie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojournalistiek’
  Achter de schermen

  Verhalense­rie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojour­na­lis­tiek’

  De snelweg A67 begon in 1963 als een enkelbaans weg tussen Veldhoven en Waalre. Anno 2020 is het een overbelaste en dichtgeslibde slagader tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. Met grote milieuproblemen en talloze ongelukken met veel betreurde slachtoffers. ,,Zijn we daarvoor immuun geworden?” vroeg onze fotograaf René Manders zich af. ,,Kunnen we daar in het Eindhovens Dagblad eens ruim aandacht aan besteden?”
 2. Onrust in de landbouwsector betekent nieuwe hoop voor nertsenfokkers

  Onrust in de landbouw­sec­tor betekent nieuwe hoop voor nertsenfok­kers

  GEMERT-BAKEL - Brabant heeft een zware inbreng als het gaat om nertsenhouderijen, hier worden meer dan de helft van alle pelsdieren gefokt, in Gemert-Bakel zelfs ongeveer een kwart. In 2013 werd een wet aangenomen die pelsdierhouders dwingt te stoppen in 2024 en er is géén opkoopregeling. Maar die wet staat nu ter discussie. Het ministerie van Landbouw bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd met de nertsenhouders over aanpassingen van de wet.