Volledig scherm
PREMIUM
Het graf van Wim Mortier. Hij was pas 17 jaar oud toen hij in de oorlog omkwam door een granaatinslag. © Paul Rapp

Wandeling Market Garden-route: etappe 5 van Oss naar Nijmegen

Bevrijding 75 jaarMijn oudtante Annie vertelde vaak over mensen die ik niet gekend heb. Ik was gewend aan de zilveren fotolijstjes op haar dressoir zonder ze echt nog te zien. De meeste van haar verhalen kwamen na een paar zinnen bij de oorlog terecht.

Tante Annie is aangetrouwde familie, maar ze voelde als een oma. Eigenlijk was ze mijn oma. Toch weet ik weinig van haar familie. Inmiddels kan ik het haar niet meer vragen.

 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

  Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

  ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt, dat is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”