De Waal, zoals hier bij Zaltbommel, maakt steeds meer een terugtrekkende beweging. De kribben, en de stukken daartussen, worden zichtbaarder. De scheepvaart heeft er voor nu nog niet al te veel last van.
Volledig scherm
PREMIUM
De Waal, zoals hier bij Zaltbommel, maakt steeds meer een terugtrekkende beweging. De kribben, en de stukken daartussen, worden zichtbaarder. De scheepvaart heeft er voor nu nog niet al te veel last van. © Jan Zandee

Wat een verschil: van extreme wateroverlast in juni 2021 naar laagterecord dit jaar

DEN BOSCH - Dezelfde maand, ander jaar. Het verschil tussen de zomers van 2021 en 2022 is gigantisch en dat is goed te zien aan het waterpeil van de rivieren. Van extreme wateroverlast naar laagterecords. En dan wordt het nog bloedheet ook. 

  1. Hoe een basketbalclub uit Den Bosch, die zes jaar geleden bijna dood was, op weg is om Europa te veroveren
    PREMIUM

    Hoe een basketbal­club uit Den Bosch, die zes jaar geleden bijna dood was, op weg is om Europa te veroveren

    Terwijl de rest van de wereld in de ban is van het WK voetbal in Qatar, probeert een groepje basketballers uit Den Bosch woensdagavond in Estland om een ronde verder te komen in de Europe Cup. Waar komt het nieuwe succes vandaan bij de roemruchte club die in 2016 maar ternauwernood ontsnapte aan een faillissement? Een verklaring aan de hand van drie belangrijke succesfactoren.