Volledig scherm
Inval bij een puppyhandelaar in Hapert.

Weer inval bij omstreden puppyhandelaren in Hapert: 1 aanhouding verricht (video)

HAPERT - Opnieuw vindt een inval plaats bij de twee omstreden hondenhandelaren Puppy Point/Holland Pets en De Cartierhoeve in Hapert. De twee hebben dinsdagmorgen voor de tweede keer in twee maanden bezoek gekregen van de politie, de dierenbescherming, de Voedsel- en Warenautoriteit en de gemeente. Daarbij is een man aangehouden, omdat hij zich verzette en niet mee wilde werken aan de hercontroles.

Het betreft een onaangekondigde hercontrole die om half tien is begonnen. De controles vinden op verschillende locaties plaats, ook de Cartierhoeve aan de Ganzestraat in Hapert wordt geïnspecteerd.

Inval in april
Bij de inval in april dit jaar werden bij de twee afzonderlijke handelaren, familie van elkaar, 89 geïmporteerde jonge hondjes aangetroffen die volgens justitie niet of niet juist waren gevaccineerd. Ook grote sommen contant geld werden in beslag genomen.

Mega-boetes
Een week na de inval in april werden via Marktplaats alweer honden te koop aangeboden. De gemeente Bladel dreigde vorige maand met mega-boetes. Met gigantische dwangsommen wordt getracht de praktijken van de handelaren te dwarsbomen. De boetes lopen op tot ruim één miljoen euro. De ondernemers lieten weten enkele zaken te zullen aanpassen om boetes te voorkomen. Ze hebben zienswijzen ingediend bij de gemeente die bij de hercontrole van dinsdag zullen worden bekeken.

Volledig scherm
Opnieuw inval bij omstreden puppyhandelaren in Hapert © Bert Jansen
Volledig scherm
Opnieuw inval bij omstreden puppyhandelaren in Hapert. © Bert Jansen
Volledig scherm
Ook de Cartierhoeve aan de Ganzestraat 48A in Hapert wordt aan een onderzoek onderworpen.
Opnieuw een inval dinsdagochtend bij de twee omstreden hondenhandelaren Puppy Point/Holland Pets en De Cartierhoeve in Hapert. Een man werd aangehouden.