De Oekraïners met hun vlag op de Parade
Volledig scherm
PREMIUM
De Oekraïners met hun vlag op de Parade © Jan Zandee

Welcome Ukraine: honderden Oekraïners vieren feest in hart van Den Bosch

DEN BOSCH - Tientallen keren galmt het saluut over de Parade in Den Bosch: Slava Ukraini! ’Glorie aan Oekraïne: Het hart van Den Bosch is deze donderdagmiddag volgestroomd met vele honderden Oekraïense vluchtelingen. Aan de voet van de Sint-Jan zijn ze bijeen voor een eigen feestje, in de hoop dat ze even de ellende van de oorlog van zich af kunnen schudden.  

 1. Nieuwsoverzicht | Verkeersmaatregelen na verongelukken TikTokker Lucas Cornelissen - Inbraak bij juwelier
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Verkeers­maat­re­ge­len na verongeluk­ken TikTokker Lucas Cornelis­sen - Inbraak bij juwelier

  Stikstofminister Christina van der Wal roept boeren vandaag op om maandag niet mee te doen aan de blokkeeracties bij luchthavens en distributiecentra en te praten met een bemiddelaar. Er zijn verkeersmaatregelen getroffen op de plek waar de bekende Vlijmense TikTokker Lucas Cornelissen (20) in mei omkwam. En er moeten woonhuizen wijken voor de uitbreiding van station Eindhoven Centraal. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.
 2. Mies Leenhouwers (1933-2022) kende geen lastige leerlingen; bij haar in de klas zitten was een feest
  PREMIUM
  In Herinnering

  Mies Leenhou­wers (1933-2022) kende geen lastige leerlingen; bij haar in de klas zitten was een feest

  Mies Leenhouwers (1933 - 2022) was een begrip in Helmond. Als schooljuf bezat ze ongekende talenten, en het zat in haar aard om mensen niet los te laten. Bevlogen en sociaal bleef ze zich haar hele leven inzetten voor anderen, en lastige leerlingen kende ze gewoonweg niet. Op 11 juni overleed Mies op 89-jarige leeftijd. Ze vond het spijtig dat ze ging, want ze was dan wel oud maar eigenlijk was ze hier nog niet klaar, vond ze zelf.
 3. Nieuwsoverzicht | Beroemde Brabantse seksclub verdwijnt na 44 jaar - Distributiecentra: ‘Blokkades gaan supermarkten miljoenen kosten’
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Beroemde Brabantse seksclub verdwijnt na 44 jaar - Distribu­tie­cen­tra: ‘Blokkades gaan supermark­ten miljoenen kosten’

  De beroemdste privéclub van Nederland gaat dicht. De eigenaren van Club Diana - vroeger Sauna Diana - zien er na 44 jaar seksbusiness in Zundert geen brood meer in. En Brabantse supermarkten gaan er maandag alles aan doen om hun distributiecentra draaiende te houden tijdens de boerenprotesten: ,,Het is onacceptabel dat voedselvoorzieningen zo worden platgelegd.” Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.