Céline de Clercq heeft sinds kort een bril, omdat ze last kreeg van haar ogen. Reden: meer achter het beeldscherm door corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Céline de Clercq heeft sinds kort een bril, omdat ze last kreeg van haar ogen. Reden: meer achter het beeldscherm door corona. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Wie dit niet kan lezen zit misschien te lang achter het beeldscherm in coronatijd

Dubbel zien, vermoeide ogen of hoofdpijn: het is druk bij de optometristen. We zitten sinds de start van de coronacrisis langer voor een beeldscherm en dat is schadelijk voor de ogen. De beeldschermbril is dan ook niet aan te slepen.

 1. Nieuwsoverzicht | Celstraffen voor 26 relschoppers - Benzine in Duitsland goedkoper
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Celstraf­fen voor 26 relschop­pers - Benzine in Duitsland goedkoper

  Relschoppers die voor onrust zorgden na de promotiewedstrijd van NAC Breda tegen NEC vorig jaar krijgen celstraffen tot 170 dagen gekregen. Ondertussen wordt benzine in Duitsland fors goedkoper en krijgt PSV-speler Érick Gutiérrez een nieuw aanbod van zijn club. Bezoekers van shows van de Dolly Dots beleven dezer dagen hun jeugd opnieuw en in Breugel is drugsafval gedumpt. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.
 2. Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcampagne van start
  PREMIUM

  Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcam­pag­ne van start

  Het lijkt normaal: dat in Brabant 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven schoon drinkwater krijgen. Maar zo vanzelfsprekend is het niet. Ons watersysteem is namelijk ‘uit balans’, meldt leverancier Brabant Water. Met een campagne die maandag van start is gegaan in Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch, legt het waterbedrijf een belangrijke taak voor het herstel bij de burger: bewuster en vooral mínder water verbruiken.