Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Wijkagent uit de wijk door personeelstekort bij politie Brabant

DEN BOSCH - Misschien heb je de wijkagent al even niet meer gezien? Agenten in Brabant worden namelijk vanwege het grote personeelstekort regelmatig gevraagd om de eigen wijk in te ruilen voor een dienst in de noodhulp. ‘Een doodzonde en een tijdelijke oplossing voor het structurele personeelstekort’,  volgens de politievakbonden. 

Op zich lijkt het een logische keuze omdat het nu in wijken rustiger is; veel mensen zijn niet thuis in de vakantieperiode. En de noodhulp ( reageren op spoedeisende meldingen) heeft een veel hogere prioriteit. 

 1. Is de introductieweek in het Eindhovense nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

  Is de introduc­tie­week in het Eindhoven­se nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

  EINDHOVEN - Nog voor ze hun eerste drankje bestellen, is er voor sommige studenten al een flinke hap uit hun bierbudget voor deze week. Wie geen slaapplek heeft bemachtigd in een studentenhuis, moet 40 euro neerleggen voor een bedje in het Studentensportcentrum. Verder betaalt iedere student 120 euro voor deelname aan de introductieweek. Daarvoor krijgen ze een week vol activiteiten en feestavonden en drie maaltijden per dag.
 2. Nieuwe Brabanders Piroska en dochter Helen: ’In Brabant zijn we arbeidsmigranten, maar in Roemenië ook’
  PREMIUM
  Zomerserie

  Nieuwe Brabanders Piroska en dochter Helen: ’In Brabant zijn we arbeidsmi­gran­ten, maar in Roemenië ook’

  DINTELOORD - Tegeltjeswijsheden genoeg. Oost west, thuis best. Home is where the heart is. Was het leven maar zo simpel, verzucht de Hongaars-Roemeense Piroska Papp (34) in haar tijdelijke thuis in Dinteloord. Ze dubt en tobt. Want wat is tijdelijk en wat is thuis voor haar gezin? Het is een emotionele achtbaan, een worsteling tussen gevoel en verstand.