Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Woninginbraken in Noord-Brabant: meeste in Eindhoven, minste in Mill en Sint Hubert

In Noord-Brabant is vorig jaar 5544 keer ingebroken in woningen. Vergeleken met het jaar daarvoor is dat ruim negen procent minder. De meeste inbraken vonden plaats in de steden Eindhoven (709 keer), Breda (482) en Tilburg (382). 

In de gemeenten Mill en Sint Hubert, Baarle-Nassau en Oirschot werd het minst ingebroken, respectievelijk 15, 18 en 22 keer.

Opvallend is dat in Vught het aantal woninginbraken het meest dalen: van 56 naar 36. Dat is een daling van ruim 35 procent. In Eersel daarentegen werd veel meer ingebroken: 62 keer tegenover de 29 inbraken in 2018. Dat is een stijging van bijna 114 procent. 

Landelijk gezien is er ook minder ingebroken. Daar is sprake van een daling van acht procent. In totaal werden er in het hele land 39.452 woninginbraken geregistreerd. 

Kijk op de kaart hoe vaak er in jouw gemeente werd ingebroken in een woning.

Bron: Independer
  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.