Bert Visscher, Jochem Myjer en Youp van 't Hek zijn drie van de cabaretiers die meedoen aan de protestactie van theaters.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Visscher, Jochem Myjer en Youp van 't Hek zijn drie van de cabaretiers die meedoen aan de protestactie van theaters. © Brunopress

Ze willen zo snel mogelijk open, maar actievoeren laten deze theaters aan anderen: 'Te veel gedoe’

TILBURG/OSS - Het landelijke protest waarbij theaters woensdag eenmalig worden ingericht als kapsalon of nagelstudio om zo wel publiek te mogen ontvangen, kan niet op heel veel bijval rekenen vanuit Brabant. Het vergt een hoop georganiseer en daar passen de meeste theaters nu voor.

 1. Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcampagne van start
  PREMIUM

  Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcam­pag­ne van start

  Het lijkt normaal: dat in Brabant 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven schoon drinkwater krijgen. Maar zo vanzelfsprekend is het niet. Ons watersysteem is namelijk ‘uit balans’, meldt leverancier Brabant Water. Met een campagne die maandag van start is gegaan in Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch, legt het waterbedrijf een belangrijke taak voor het herstel bij de burger: bewuster en vooral mínder water verbruiken.
 2. De idolen van toen zijn nu heldinnen, Dolly Dots zijn bezig aan écht hun laatste rondje
  PREMIUM

  De idolen van toen zijn nu heldinnen, Dolly Dots zijn bezig aan écht hun laatste rondje

  DEN BOSCH - De Dolly Dots nog één keer live Hela-di-ladi-lo of Radio horen zingen, natúúrlijk is dat jeugdsentiment. Bijna te mooi om waar te zijn, 34 jaar na hun hoogtijdagen. Maar wat vooral blijft hangen is hoe krachtig en levenswijs deze chickies van inmiddels (in de) 60 op het podium en in het leven staan. Al ging dat niet vanzelf. ,,Toen we stopten, hadden we geen idee wie we waren.’’