Volledig scherm
PREMIUM
Dit trof de politie aan in de auto van een lachgasgebruiker. © politie.nl

Zelfs in het verkeer zetten jongeren een ballon lachgas aan hun mond

In het verkeer wordt steeds meer lachgas gebruikt. Dit weekeinde waarschuwde de politie over het gebruik van lachgas onder verkeersdeelnemers.

Ze noemen het autofeestjes bij de verslavingszorg. Jongeren komen samen op een parkeerplaats. Eén van hen neemt dan een grote tank lachgas mee. Ze vullen een ballon, zetten hem aan hun mond en inhaleren. Ze voelen zich high, opgewekt, krijgen een warm gevoel.

 1. Is de introductieweek in het Eindhovense nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

  Is de introduc­tie­week in het Eindhoven­se nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

  EINDHOVEN - Nog voor ze hun eerste drankje bestellen, is er voor sommige studenten al een flinke hap uit hun bierbudget voor deze week. Wie geen slaapplek heeft bemachtigd in een studentenhuis, moet 40 euro neerleggen voor een bedje in het Studentensportcentrum. Verder betaalt iedere student 120 euro voor deelname aan de introductieweek. Daarvoor krijgen ze een week vol activiteiten en feestavonden en drie maaltijden per dag.
 2. Nieuwe Brabanders Piroska en dochter Helen: ’In Brabant zijn we arbeidsmigranten, maar in Roemenië ook’
  PREMIUM
  Zomerserie

  Nieuwe Brabanders Piroska en dochter Helen: ’In Brabant zijn we arbeidsmi­gran­ten, maar in Roemenië ook’

  DINTELOORD - Tegeltjeswijsheden genoeg. Oost west, thuis best. Home is where the heart is. Was het leven maar zo simpel, verzucht de Hongaars-Roemeense Piroska Papp (34) in haar tijdelijke thuis in Dinteloord. Ze dubt en tobt. Want wat is tijdelijk en wat is thuis voor haar gezin? Het is een emotionele achtbaan, een worsteling tussen gevoel en verstand.