Een teek, ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een teek, ter illustratie. © ANP / Koen Suyk

Zo verwijder je een teek en antwoord op andere vragen over tekenbeten

Het tekenseizoen is in volle gang. Een beet van een teek kan nare gevolgen hebben: de parasiet kan de Lyme-bacterie of het TBE-virus bij zich dragen. Wat is de beste manier om een teek te verwijderen? En vier andere veel gestelde vragen over de teek.

 1. Nieuwsoverzicht | Beroemde Brabantse seksclub verdwijnt na 44 jaar - Distributiecentra: ‘Blokkades gaan supermarkten miljoenen kosten’
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Beroemde Brabantse seksclub verdwijnt na 44 jaar - Distribu­tie­cen­tra: ‘Blokkades gaan supermark­ten miljoenen kosten’

  De beroemdste privéclub van Nederland gaat dicht. De eigenaren van Club Diana - vroeger Sauna Diana - zien er na 44 jaar seksbusiness in Zundert geen brood meer in. En Brabantse supermarkten gaan er maandag alles aan doen om hun distributiecentra draaiende te houden tijdens de boerenprotesten: ,,Het is onacceptabel dat voedselvoorzieningen zo worden platgelegd.” Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.
 2. Nieuwsoverzicht | 35 slecht verzorgde katten en kittens gevonden - Koningin Máxima borduurt in Tilburg
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | 35 slecht verzorgde katten en kittens gevonden - Koningin Máxima borduurt in Tilburg

  De aanpak van criminele uitbuiting schiet tekort doordat opsporingsinstanties slachtoffers van criminele uitbuiting zelden in beeld hebben. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek dat vandaag is gepresenteerd. De plannen voor het invoeren van rekeningrijden worden morgen besproken in de ministerraad, maar lekten in hoofdlijnen al uit. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.