Foto ter illustratie. De eerste bewoonster van buurtschap Te Veld in Eindhoven kreeg in januari haar sleutel
Volledig scherm
Foto ter illustratie. De eerste bewoonster van buurtschap Te Veld in Eindhoven kreeg in januari haar sleutel © Sem Wijnhoven/DCI Media

Zoveel nieuwbouwhuizen werden vorig jaar in jouw regio gebouwd

kaartHet afgelopen jaar werden in Nederland minder nieuwbouwhuizen gebouwd dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In Noord-Brabant werden vorig jaar bijna 12.000 nieuwbouwwoningen gebouwd. 

 1. Wilma Balvers (1960-2021) kon blijven lachen hoe ziek ze ook was; ‘Het is wat het is’, zei ze dan
  PREMIUM
  In herinnering

  Wilma Balvers (1960-2021) kon blijven lachen hoe ziek ze ook was; ‘Het is wat het is’, zei ze dan

  Na haar slechtnieuwsgesprek in november vorig jaar besloot Wilma Balvers dat ze foto’s wilde laten maken, nu het nog kon. Op een van die foto’s is ze op de rug te zien, loopt ze weg met een koffer in haar hand. Zo wilde ze het zelf graag, want ze begon immers aan haar laatste reis. Haar verjaardag op 28 december haalde ze niet meer. Wilma overleed op kerstavond, in het bijzijn van haar man, dochters en kleinzoon.
 2. Slapend reizen en ‘s ochtends wakker worden in een Europese stad: zo pak je de nachttrein vanuit Brabant
  PREMIUM

  Slapend reizen en ‘s ochtends wakker worden in een Europese stad: zo pak je de nachttrein vanuit Brabant

  Door het personeelstekort in de luchtvaart, meer aandacht voor duurzaamheid en de stijging van brandstofprijzen gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieve manieren van reizen. Nachttreinverbindingen zijn meer in trek en bedrijven die een nachttreindienst exploiteren, schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook vanuit Brabant bieden ze alternatieven voor bijvoorbeeld vluchten van Eindhoven Airport.