Archieffoto Alpe d'HuZes
Volledig scherm
Archieffoto Alpe d'HuZes © Marco van Ammers

‘Zure, maar onvermijdelijke beslissing’: 15e editie Alpe d’HuZes verplaatst naar 2021

De vijftiende editie van Alpe d’HuZes wordt verplaatst naar 3 juni 2021. Het evenement zou plaatsvinden op donderdag 4 juni, maar door het coronavirus vindt de organisatie het niet veilig en verantwoord om het evenement door te laten gaan.

,,Het is een zure, maar onvermijdelijke beslissing”, aldus Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d’HuZes, in een persbericht. ,,Velen hadden al rekening gehouden met dit besluit en ik dank alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren die zich met veel passie hebben ingezet om van Alpe d’HuZes dit jaar een enorm succes te maken.”

Hij vervolgt: ,,Een groot aantal deelnemers doet nu z'n best om kanker te overwinnen of is oud-patiënt. Zij zijn een risicogroep en juist nu mogen zij meer dan ooit rekenen op onze steun.” Kouwenhoven geeft aan dat 4 juni niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

Bijna zeven miljoen euro

Het besluit valt op het moment dat wandelaars, hardlopers en fietsers volop in training zijn en druk bezig zijn met het inzamelen van geld. De organisatie laat weten dat er al bijna zeven miljoen is opgehaald, ruim anderhalf miljoen euro meer dan vorig jaar rond deze tijd.

Alpe d’Huzes is een sportief evenement waarbij tot 5.000 fietsers, hardlopers en wandelaars op één dag maximaal zes keer de Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker. ‘Opgeven is geen optie’ is hierbij het motto.

 1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
  VIDEO/UPDATE

  Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

  BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.
 2. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
  PREMIUM

  Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

  ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.