Volledig scherm
Hulpdiensten bij het azc in Velp na het steekincident. © SK-Media

Zwaargewonde bij steekpartij op azc in Grave, twee verdachten vast

GRAVE - Bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Grave is vanavond een persoon ernstig gewond geraakt. Volgens de politie gaat het om een jonge bewoner van het azc. Het incident gebeurde rond 20.30 uur op het complex aan het Intendanceplantsoen in Velp.  

Hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder een mobiel medisch team per traumahelikopter. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie meldde kort na 21.00 uur via Twitter dat er nog werd gezocht naar de dader. Een uur later bleek dat twee personen als verdachte zijn aangehouden. 

Eerder op de dag was er ook al een ernstig steekincident op het azc in Middelburg in Zeeland. Ook hierbij viel een slachtoffer dat naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Kort na het incident een verdachte opgepakt. De verdachte uit Middelburg woont net als het slachtoffer in het azc.

De aanleiding voor de steekincidenten in de twee azc's wordt nog onderzocht. De politie heeft daarvoor onder meer met getuigen gesproken.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leonne Zeegers kreeg genderneutraal paspoort in Breda: ‘Als ze mij nu niet geloven, kan ik mijn paspoort laten zien’

    Leonne Zeegers kreeg genderneu­traal paspoort in Breda: ‘Als ze mij nu niet geloven, kan ik mijn paspoort laten zien’

    BREDA - Onder grote belangstelling van de pers is vrijdag het eerste paspoort uitgereikt zonder geslachtsaanduiding op het stadskantoor van Breda. Leonne Zeegers stapte vorig jaar naar de rechter omdat ze niet wenst te kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke identiteit. ,,Ik ben non-binary. Vroeger profileerde ik me sterk als man, dat is stoer met veel grootspraak. Maar soms ben ik ook vrouwelijk, dat is mooier, liever en een beetje slijmerig", verklaart Zeegers.