1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

  Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

  De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.
 1. Verpleegster die viral ging met noodkreet over hamsteren zit ziek thuis: ‘Volgens mij heb ik corona’

  Verpleeg­ster die viral ging met noodkreet over hamsteren zit ziek thuis: ‘Volgens mij heb ik corona’

  De Britse verpleegkundige die vorige week een hit op internet werd met haar emotionele noodkreet om toch vooral te stoppen met hamsteren, zit volgens eigen zeggen thuis met een coronabesmetting. Dawn Bilbrough (48) uit York werkte onafgebroken op de intensive care van een lokaal ziekenhuis en trof na haar diensten steeds lege schappen aan. ,,Ik weet niet hoe ik zonder eten gezond moet blijven”, snikte ze in een video. Vandaag meldt ze toch ziek te zijn geworden.
 2. Emotionele verzorgster filmt hoe beer uit winterslaap ontwaakt: ‘Laat zien dat wereld doorgaat’
  video

  Emotionele verzorg­ster filmt hoe beer uit winter­slaap ontwaakt: ‘Laat zien dat wereld doorgaat’

  Nu talloze mensen noodgedwongen in quarantaine zitten om zichzelf of anderen te beschermen tegen het coronavirus, heeft een medewerker van een Canadees natuurpark bij toeval een bijzonder tafereel vastgelegd dat letterlijk een ‘bevrijding’ toont en het begin van de lente markeert. Nicole Gangnon filmde hoe de 18 jaar oude grizzlybeer Boo na een winterslaap van ettelijke weken ietwat ‘groggy’ uit een twee meter dikke sneeuwlaag tevoorschijn komt.