De 18-jarige Tessa Majors werd doodgestoken bij een overval
Volledig scherm
De 18-jarige Tessa Majors werd doodgestoken bij een overval © Instagram/TessaMajors

13-jarige verdacht van moord op studente in New York

De politie in New York heeft een 13-jarige jongen aangehouden die ervan wordt verdacht een 18-jarige studente te hebben doodgestoken bij een overval, meldden lokale media.

De studente werd volgens de politie woensdagavond meerdere malen gestoken in een park in Manhattan, in de buurt van haar school. Ze slaagde er nog in het park uit te komen en hulp te zoeken, maar in een ziekenhuis werd ze doodverklaard.

Een dag later pakte de politie de 13-jarige jongen op, hoorde een lokale televisiezender van bronnen bij de politie. Zijn kleding kwam overeen met het signalement van de verdachte en hij had een mes bij zich. Hij zou hebben bekend dat hij de studente heeft neergestoken toen hij haar met twee vrienden probeerde te beroven, maar de politie wilde de aanhouding nog niet bevestigen.

  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.