Een Oceanische witpunthaai.
Volledig scherm
Een Oceanische witpunthaai. © AP

35-jarige Française verliest handen en borst bij haaienaanval

Een Franse vrouw zou bij een haaienaanval in de Stille Oceaan haar beide handen en een borst zijn kwijtgeraakt. Dat melden lokale media. De vrouw werd tijdens een zwempartij aangevallen door een Oceanische witpunthaai, een van de gevaarlijkste haaiensoorten ter wereld voor de mens.

Het incident gebeurde tijdens een boottochtje om walvissen te spotten voor de kust van het eilandje Moorea, dat deel uitmaakt van de eilandengroep Frans-Polynesië. De 35-jarige Française zou voor de ogen van haar zesjarige zoontje zijn aangevallen. Volgens een lokaal radiostation, dat met getuigen sprak, zijn aanvallen van Oceanische witpunthaaien zeldzaam in de regio.

Nadat ze van twee toegesnelde verpleegsters in een hotel eerste hulp kreeg, werd de vrouw naar het eiland Tahiti overgebracht, waar ze in een lokaal ziekenhuis behandeld wordt. Haar toestand zou inmiddels stabiel zijn. ,,Toen we bij het hotel aankwamen was ze bij bewustzijn, maar in kritieke toestand”, zegt een brandweerman aan het Franse persbureau AFP. ,,Ze had veel bloed verloren en beide handen waren bij de onderarm afgebeten. Haar linkerborst was eraf gereten.”

Volgens de lokale autoriteiten heeft de vrouw geluk dat ze nog leeft. De haai die haar aanviel staat bekend om zijn jachttechnieken.