Het bewuste viaduct op de snelweg A9 bij Marguerittes.
Volledig scherm
Het bewuste viaduct op de snelweg A9 bij Marguerittes. © Google Street View

41-jarige man uit Someren komt om bij ongeluk met busje in Frankrijk

Bij een zwaar verkeersongeval in de buurt van het Zuid-Franse Nîmes is vanmorgen vroeg een 41-jarige man uit Someren om het leven gekomen. Hij zat in een bestelbusje dat door nog onbekende oorzaak een pijler van een viaduct over de snelweg ramde. Vier passagiers raakten gewond van wie eentje er ernstig aan toe was, melden Franse media. 

Volgens de Franse politie maken de vijf slachtoffers deel uit van een Nederlandse familie. Eén daarvan is een 50-jarige man die de vader zou zijn van een gezin. Het zwaargewonde slachtoffer werd ter plaatse gestabiliseerd door hulpverleners en daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Nîmes. De overige drie inzittenden, een kind van negen en twee volwassenen van 50 en 72 jaar, raakten licht gewond en werden eveneens naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 06.30 uur op de snelweg A-9 ter hoogte van Marguerittes, zo’n 10 kilometer ten noordoosten van de Zuid-Franse stad. Volgens de politie verloor de bestuurder door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur van zijn bestelbus met daarachter een kleine aanhangwagen. Het voertuig, dat in noordelijke richting reed, knalde frontaal tegen de pijler van het viaduct.

De brandweerkorpsen van Marguerittes, Nîmes en Saint-Gilles rukten uit voor het bergen van de slachtoffers en het voertuig. Door het ongeval was een van de drie rijstroken enkele uren afgesloten. Dat veroorzaakte een file van vijf kilometer. De snelwegpolitie onderzoekt de zaak.   

 1. Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerleaders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerlea­ders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Een man uit de Amerikaanse staat Virginia verloor één hand en een aantal vingers van zijn andere hand toen een bom die hij maakte voor een aanval op 'knappe cheerleaders’ plots ontplofte. Dat blijkt uit de aanklacht die vrijdag in de rechtbank tegen hem werd uitgesproken. De 23-jarige Cole Carina wordt verdacht van het afleggen van een valse verklaring: hij had gezegd betrokken te zijn geweest bij een ongeval met een grasmaaier. Carina lijkt een zogenoemde ‘incel', een onvrijwillige alleenstaande.
 2. Tienduizenden betogen in Washington tegen racisme en politiegeweld, Witte Huis zwaarbewaakt
  Wereldwijd demonstraties

  Tienduizen­den betogen in Washington tegen racisme en politiege­weld, Witte Huis zwaarbe­waakt

  Over de hele wereld demonstreerden mensen vandaag op straat om hun ongenoegen te uiten over raciale ongelijkheid en politiegeweld. Aanleiding is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die bijna twee weken geleden stierf tijdens een gewelddadige aanhouding door een witte politieagent. Floyds dood bracht niet alleen in de VS, maar ook elders in de wereld grote groepen demonstranten op de been: onder andere in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en ons land werd vandaag actie gevoerd. In Londen kwam het daarbij tot ongeregeldheden. In Washington zijn tienduizenden mensen de straat opgegaan voor ‘een van de grootste demonstraties ooit’.