Het bewuste viaduct op de snelweg A9 bij Marguerittes.
Volledig scherm
Het bewuste viaduct op de snelweg A9 bij Marguerittes. © Google Street View

41-jarige man uit Someren komt om bij ongeluk met busje in Frankrijk

Bij een zwaar verkeersongeval in de buurt van het Zuid-Franse Nîmes is vanmorgen vroeg een 41-jarige man uit Someren om het leven gekomen. Hij zat in een bestelbusje dat door nog onbekende oorzaak een pijler van een viaduct over de snelweg ramde. Vier passagiers raakten gewond van wie eentje er ernstig aan toe was, melden Franse media. 

Volgens de Franse politie maken de vijf slachtoffers deel uit van een Nederlandse familie. Eén daarvan is een 50-jarige man die de vader zou zijn van een gezin. Het zwaargewonde slachtoffer werd ter plaatse gestabiliseerd door hulpverleners en daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Nîmes. De overige drie inzittenden, een kind van negen en twee volwassenen van 50 en 72 jaar, raakten licht gewond en werden eveneens naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 06.30 uur op de snelweg A-9 ter hoogte van Marguerittes, zo’n 10 kilometer ten noordoosten van de Zuid-Franse stad. Volgens de politie verloor de bestuurder door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur van zijn bestelbus met daarachter een kleine aanhangwagen. Het voertuig, dat in noordelijke richting reed, knalde frontaal tegen de pijler van het viaduct.

De brandweerkorpsen van Marguerittes, Nîmes en Saint-Gilles rukten uit voor het bergen van de slachtoffers en het voertuig. Door het ongeval was een van de drie rijstroken enkele uren afgesloten. Dat veroorzaakte een file van vijf kilometer. De snelwegpolitie onderzoekt de zaak.   

 1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.
 2. Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstikking door grote druk op nek en rug’
  Update

  Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstik­king door grote druk op nek en rug’

  Uit een autopsie in opdracht van de familie van George Floyd blijkt dat de zwarte Amerikaan stierf aan verstikking als gevolg van grote druk op zijn nek en rug. De resultaten van het onderzoek wijken sterk af van de eerdere autopsie door justitie. Daarin wordt gesteld dat de 46-jarige Floyd niet door wurging om het leven was gekomen, maar dat een combinatie van factoren daaraan ten grondslag lag.
 3. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

  Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

  In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.