Het bewuste viaduct op de snelweg A9 bij Marguerittes.
Volledig scherm
Het bewuste viaduct op de snelweg A9 bij Marguerittes. © Google Street View

41-jarige man uit Someren komt om bij ongeluk met busje in Frankrijk

Bij een zwaar verkeersongeval in de buurt van het Zuid-Franse Nîmes is vanmorgen vroeg een 41-jarige man uit Someren om het leven gekomen. Hij zat in een bestelbusje dat door nog onbekende oorzaak een pijler van een viaduct over de snelweg ramde. Vier passagiers raakten gewond van wie eentje er ernstig aan toe was, melden Franse media. 

Volgens de Franse politie maken de vijf slachtoffers deel uit van een Nederlandse familie. Eén daarvan is een 50-jarige man die de vader zou zijn van een gezin. Het zwaargewonde slachtoffer werd ter plaatse gestabiliseerd door hulpverleners en daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Nîmes. De overige drie inzittenden, een kind van negen en twee volwassenen van 50 en 72 jaar, raakten licht gewond en werden eveneens naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 06.30 uur op de snelweg A-9 ter hoogte van Marguerittes, zo’n 10 kilometer ten noordoosten van de Zuid-Franse stad. Volgens de politie verloor de bestuurder door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur van zijn bestelbus met daarachter een kleine aanhangwagen. Het voertuig, dat in noordelijke richting reed, knalde frontaal tegen de pijler van het viaduct.

De brandweerkorpsen van Marguerittes, Nîmes en Saint-Gilles rukten uit voor het bergen van de slachtoffers en het voertuig. Door het ongeval was een van de drie rijstroken enkele uren afgesloten. Dat veroorzaakte een file van vijf kilometer. De snelwegpolitie onderzoekt de zaak.   

 1. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspieroefeningen in 45 seconden
  video

  Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspier­oe­fe­nin­gen in 45 seconden

  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya (29) heeft het buikspieroefeningenrecord van Juventus-voetballer Cristiano Ronaldo verpulverd. Ronaldo (35) lanceerde deze week een wedstrijdje - de Nike Living Room Cup - om thuiszitters tijdens de coronacrisis aan te sporen te blijven bewegen. Hij slaagde erin om in 45 seconden 142 keer zogenoemde core crushes te doen. Maar nu is ‘CR7' van de troon gestoten door middellangeafstandsloopster Semenya. Zij deed er in dezelfde tijd maar liefst 176.
 3. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”