Volledig scherm
Een ekster. © shutterstock

76-jarige Australiër vlucht voor agressieve vogel en sterft

Een Australische fietser is verongelukt tijdens een confrontatie met een driftige vogel. Het 76-jarige slachtoffer probeerde in het oosten van het land te ontkomen aan zijn vliegende belager en botste op een paal, meldt de Australische omroep ABC.

Het ongeval gebeurde in Woonona, in de buurt van Sydney. De fietser reed daar langs een park toen de ekster op hem af dook. De man verliet vervolgens het pad in een poging te ontsnappen en reed tegen een paaltje. Hij liep ernstig hoofdletsel op toen hij crashte. Anderen schoten te hulp, maar dat mocht niet meer baten. De fietser overleed in het ziekenhuis.

Eksters zorgen in Australië vaker voor overlast. Lokale autoriteiten in het noordoosten van Sydney besloten eerder deze maand nog een ekster te laten afschieten die herhaaldelijk mensen had belaagd. Bewoners van Woonona zeggen dat in de omgeving veel van die agressieve dieren zitten. Het lijkt erop dat de vogel die de man heeft aangevallen een bekende is in de buurt; al jaren leeft er een zeer agressieve ekster in het park. Borden moeten mensen waarschuwen voor de beesten, is de algemene opinie. De gemeente heeft aangegeven maatregelen te nemen. 

  1. Verzorgsters aangeklaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimerpatiënten

    Verzorg­sters aange­klaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimer­pa­tiën­ten

    Drie verzorgsters van een tehuis voor alzheimerpatiënten in de Amerikaanse plaats Winston-Salem (North Carolina) zijn door de politie aangehouden, omdat ze bewoners aanspoorden te gaan vechten. Marilyn McKey (32), Tonacia Tyson (20) en de 26-jarige Taneshia Jordan filmden de gearrangeerde knokpartijen met hun smartphones en deelden de schokkende beelden op sociale media. Justitie spreekt van een ‘vechtclub voor dementerenden’.
  2. OM eist in hoger beroep 8 en 9 jaar cel tegen ‘oberschoppers’ Praag

    OM eist in hoger beroep 8 en 9 jaar cel tegen ‘oberschop­pers’ Praag

    Tegen de twee Nederlandse broers die vorig jaar een ober in Praag ernstig toetakelden, is vandaag in hoger beroep een celstraf van ten minste acht en negen jaar geëist. Justitie in Tsjechië verdenkt Armin N. en Arash N. van poging tot moord. De broers zouden ook het land nooit meer in mogen en ze moeten de ober een schadevergoeding van bijna 70.000 euro betalen. Het hof doet waarschijnlijk vandaag meteen uitspraak.