Tijgers zijn een bedreigde diersoort.
Volledig scherm
Tijgers zijn een bedreigde diersoort. © Shutterstock

86 tijgers uit Thaise tempel dood door ziekte

Van de 147 tijgers die drie jaar geleden waren gered uit een tempel in midden-Thailand zijn er 86 overleden aan een virusziekte. De tijgers kregen daardoor problemen met hun luchtwegen, meldde de Thaise krant Bangkok Post.

Mede onder druk van dierenbeschermers waren de tijgers weggehaald uit de tempel in Kanchanaburi. De bij toeristen zeer populaire tijgertempel zou betrokken zijn bij de illegale handel in wilde dieren. Daarom werden in totaal 147 tijgers overgebracht naar twee natuurparken die onder beheer van de overheid staan, aldus de krant.

Sinds de overplaatsing toonden de tijgers al symptomen van een luchtwegobstructie. Ondanks constante verzorging van de dieren, overleden 86 van de tijgers. De meesten van behoorden tot de ondersoort Siberische Tijger. Sinds 1992 zijn tijgers een bedreigde diersoort.

De oorzaak van de vriusinfectie is niet geheel duidelijk. Volgens een stafmedewerker van een van de parken was het immuunsysteem van de tijgers door inteelt aangetast. Een andere medewerker had eerder gezegd dat de de dieren door stress ziek waren geworden.