Volledig scherm
Militairen voor de de St. Anthony's kerk in Colombo © REUTERS

Aanslagen op zes plekken in Sri Lanka

De aanslagen met explosieven op hotels en kerken in Sri Lanka heeft op zes plekken slachtoffers opgeleverd. Het dodental is volgens lokale bronnen gestegen naar 160. Er zijn honderden gewonden afgevoerd naar ziekenhuizen. 

Het gaat om de St. Antonykerk in Colombo, de St. Sebastiankerk in Katuwapitiya, de Zionskerk in Batticaloa, het Shangri-La hotel in Colombo, het Kingsbury hotel in Colombo en Cinnamon Grand hotel in Colombo. Alleen al in de kerk in Katuwapitiya zouden zeker vijftig doden zijn gevallen. Bij de aanslag op de Zionskerk in Batticaloa, dat ligt in het oosten van Sri Lanka, zijn 25 doden gemeld volgens lokale media. 

In de kerken vierden gelovigen op het moment van de aanslagen het paasfeest. De aanslagen zouden zijn gepleegd door zelfmoordterroristen.

Volledig scherm
Locaties aanslagen sri lanka © adr
  1. Celstraf geëist tegen man die twitterde dat vermiste Nora (15) was verkracht door lokale stam

    Celstraf geëist tegen man die twitterde dat vermiste Nora (15) was verkracht door lokale stam

    Justitie in Maleisië heeft een 29-jarige man uit dat land aangeklaagd die via sociale media het gerucht verspreidde dat de vermiste Frans-Britse tiener Nora Quoirin (15) was verkracht door dorpelingen van de Orang Asli-stam. Nora werd vorige week, tien dagen na haar raadselachtige verdwijning uit een resort, levenloos en naakt aangetroffen in een moeras. Autopsie wees uit dat ze was verhongerd en er geen sprake was van seksueel misbruik.