In de rechtbank in Antwerpen werd een maand geleden twee jaar cel en 8000 euro boete geëist tegen actrice Imanuelle Grives voor drugshandel.
Volledig scherm
In de rechtbank in Antwerpen werd een maand geleden twee jaar cel en 8000 euro boete geëist tegen actrice Imanuelle Grives voor drugshandel. © Videostill

Actrice Imanuelle Grives hoort zometeen haar straf voor drugshandel

Actrice Imanuelle Grives hoort na 11 uur vandaag welke straf ze krijgt voor haar handel in drugs op festival Tomorrowland. De actrice zat al een kleine twee maanden in voorarrest. Tegen haar is twee jaar cel geëist.

De officier van justitie in Antwerpen eist een maand geleden naast de twee jaar cel ook een boete van 8000 euro tegen de hevig geëmotioneerde Rotterdamse actrice. Hoewel Grives alle schuld op zich nam, eiste de officier tegen een Amerikaanse vriendin van Grives 18 maanden cel en een geldboete van 1000 euro.

Grives had verklaard dat ze zich wilde inleven in een filmrol rol die ze zou gaan spelen, maar dat vond de officier van justitie geen verzachtende omstandigheid. De actrice werd aangehouden met een kleine hoeveelheid drugs die ze in een pruik had verstopt, maar tijdens een doorzoeking van haar logeeradres die daarop volgde, vond de politie nog veel meer drugs: xtc-pillen, zakjes cocaïne, ketamine, amfetamine, cannabis en hasj. Ook was er een flesje met ghb.

Paniekaanvallen

Grives betuigde veel spijt en zei al eerder dat ze hulp nodig heeft. Volgens haar advocaat gebruikte ze medicijnen om angst, spanning, paniekaanvallen en slaapproblemen uit haar leven te bannen. ,,Ze had haar leven niet op orde en worstelde met haar bestaan, ondanks de glimlach die ze op het witte doek liet zien. Ze had geen rust en privacy meer en gebruikte alle verdovende middelen die op de markt te krijgen waren. Ze was losgeslagen,” aldus advocaat John Maes tijdens de rechtszaak

Grives hoeft nog niet meteen de cel in. Ze kan nog in beroep tegen haar straf. 

Imanuelle was op televisie te bewonderen in Vechtershart en Celblok H. In 2017 was ze een van de kandidaten van Wie is de Mol?. Ook speelde ze rollen in de films Alleen Maar Nette Mensen (2012) en Tuintje in Mijn Hart (2017). Afgelopen voorjaar was ze nog te zien als kandidaat in In Takes 2 op SBS 6. Vorig jaar werd bekend dat ze een rol speelt in de nog te verschijnen AvroTros-serie Keizersvrouwen.