Volledig scherm
William Bottoms Jr. wordt verdacht van dubbele moord. © AP

Advocaat moordverdachte (29): ‘Reken mijn cliënt niet af vanwege zijn tattoos’

Een man die terecht moet staan voor een dubbele moord in de Amerikaanse staat Louisiana gaat mogelijk geen eerlijk proces tegemoet, vreest zijn advocaat. Het gelaat van William Bottoms Jr. staat vol tatoeages en dat speelt de twintiger danig parten.

Tot de tattoos van Bottoms (29) behoren onder andere duivelhoorns en skelettanden. De man zou in juni 2017 twee mannen dood hebben geschoten. De aanklager en de verdediging van Bottoms zijn sinds maandag belast met de juryselectie.

,,De tatoeages springen meteen in het oog als je naar mijn cliënt kijkt, beoordeel hem daar niet om”, sprak de advocaat van de moordverdachte veertien kandidaat-juryleden toe. De aanklager repte met geen woord over de permanente gezichtsversieringen.

Schuldvraag

Volgens de Amerikaanse rechtsgang mogen aanklager en verdediging de kandidaat-juryleden intensief ondervragen en hen zo selecteren of uitsluiten voor de jury die moet oordelen over de schuldvraag. Volgens de plaatselijke krant The Advocate gaf een meerderheid van de kandidaat-juryleden te kennen geen problemen met de tatoeages te hebben. 

Een vrouw verklaarde dat ze de tattoos niet mooi vond, maar dat dit niet meespeelt als ze in de jury zou zetelen. Een man zei dat de tatoeages ‘een persoonlijke keuze’ zijn. Beiden zijn geselecteerd. Een andere kandidate verklaarde zelf drie tatoeages te hebben, maar zij kreeg te horen dat ze niet hoefde te zetelen. \

De juryselectie is nog niet afgerond. Als Bottoms schuldig wordt verklaard, riskeert hij een levenslange celstraf.

 1. Overwinning voor ouders doodgereden tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Overwin­ning voor ouders doodgere­den tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Britse agenten gaan in de Verenigde Staten de vrouw van een Amerikaanse diplomaat verhoren die in het Verenigd Koninkrijk betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt Sky News op basis van een ingewijde. De vrouw geniet diplomatieke onschendbaarheid en verliet na het ongeluk Groot-Brittannië. ,,We rusten niet voordat we gerechtigheid voor Harry hebben”, laat een woordvoerder van de familie vandaag weten.
 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. Oppositie Bolivia beschuldigt president Morales van manipulatie verkiezingen

  Oppositie Bolivia beschul­digt president Morales van manipula­tie verkiezin­gen

  Carlos Mesa, de belangrijkste uitdager van de zittende president Evo Morales bij de presidentsverkiezingen in Bolivia, zet grote vraagtekens bij de uitslag van de verkiezingen. De kiescommissie van Bolivia maakte maandag bekend dat Morales de verkiezingen in de eerste ronde alsnog heeft gewonnen. Mesa vermoedt dat de regering de resultaten heeft gemanipuleerd om een beslissende ronde tussen hem en Morales te voorkomen.