Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © ANP

Advocaat van Van der Poel na veroordeling: ‘Mathieu vindt dat hij zijn land én team in de steek heeft gelaten’

Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld tot een boete voor het belagen van twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter in Sutherland gaf de 27-jarige wielrenner een boete van 1500 Australische dollar, zo’n 1000 euro, meldt de NOS.

4 reacties

 • Drenth

  2 maanden geleden
  Het is heel simpel. Je blijft met je tengels van een ander af. Zelfs als je Mathieu van der Poel heet. Er waren andere mogelijkheden om dit te voorkomen. Die laat hij onbenut. Dus niet zeuren over de rekening.
 • Piet Ybema

  2 maanden geleden
  Australie is geweldig. Een belangrijk verschil met ons land is, dat men daar het woord 'gedogen' niet kent. Afwijkend en onbehoorlijk gedrag wordt hard gehandhaafd. En dat niet alleen door de politie, maar ook de burgers zelf spreken elkaar er op aan. In ons land durven we dat helaas niet meer. Australie is veel veiliger dan Nederland. Wel heb ik alle begrip voor het gedrag van Mathieu van der Poel. In Nederland zou het 'gedoogd' zijn, in Australie dus niet. Een pijnlijke les voor hem.
 • Joke Hilhorst-Klomp

  2 maanden geleden
  Wat een domper zeg! Vreselijk dat die meiden zo onbeschoft waren! Ik wens Matthieu sterkte en vrijspraak!
 • Paul Lamote

  2 maanden geleden
  Australië is sowieso een nogal onaangenaam land. Australiërs zijn lomp, luidruchtig en erg racistisch,
 1. ‘Heftigste regenval in 20 jaar’ zorgt in Zuid-Italië voor dodelijke aardverschuiving: ‘Het was gruwelijk’

  ‘Heftigste regenval in 20 jaar’ zorgt in Zuid-Ita­lië voor dodelijke aardver­schui­ving: ‘Het was gruwelijk’

  ‘De heftigste regenval in de afgelopen twintig jaar’ heeft voor een allesverwoestende modderstroom en aardverschuiving op het Italiaanse eiland Ischia gezorgd. Woningen zijn vernietigd en bussen en auto’s meegesleurd. Terwijl de zee door de modderstroom bruin is gekleurd, gaat de zoekactie naar vermisten onverminderd door. Zeker één persoon is overleden en minstens twaalf mensen worden nog vermist.