Bashar al-Assad tijdens het interview.
Volledig scherm
PREMIUM
Bashar al-Assad tijdens het interview. © EPA

Al-Assad noemt Trump ‘beste president’

Donald Trump krijgt lof toegezwaaid van de Syrische president Bashar al-Assad. In een lang interview met de Syrische staatstelevisie noemt Al-Assad hem ‘de beste Amerikaanse president’.

Dat blijkt kennelijk wat cynisch bedoeld want Al-Assad prijst Trump vooral omdat hij ‘doorzichtig’ is. ,,Het is de beste president, niet omdat zijn beleid goed is maar omdat hij de meest transparante president is. Alle Amerikaanse presidenten plegen misdaden en eindigen met Nobelprijzen. Ze lijken de verdedigers van mensenrechten en van de ‘unieke’ en ‘briljante’ principes van het westen. In werkelijkheid is het een groep criminelen die de belangen behartigt van Amerikaanse lobby's en grote corporaties in wapens, olie en dergelijke. Trump zegt tenminste eerlijk dat hij de olie wil. Wat kun je je meer wensen dan zo’n transparante vijand.‘’

  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.