Een Amerikaanse F15 tijdens een testvlucht. (Archieffoto)
Volledig scherm
Een Amerikaanse F15 tijdens een testvlucht. (Archieffoto) © Shutterstock

Amerikaans gevechtstoestel stort neer in zee Japan

Een Amerikaans gevechtsvliegtuig is maandag in neergestort in Japanse wateren. Dat gebeurde tijdens een trainingsmissie vlakbij het zuidelijke eiland Okinawa, waar een deel van de Amerikaanse strijdkrachten in Japan is gelegerd.

 1. LIVE | Oekraïne: burgerdoden in Donetsk door Russische aanvallen
  oorlog oekraïne

  LIVE | Oekraïne: burgerdo­den in Donetsk door Russische aanvallen

  Volodimir Zelenski heeft er weinig begrip voor dat de Nederlandse politiek terughoudend is over een Oekraïens lidmaatschap van de Europese Unie. In een interview met Nieuwsuur zei de Oekraïense president dat hij vindt dat er onder de bevolking genoeg steun voor is. Hij vindt dat de kandidatuur een belangrijk signaal zou afgeven dat de EU Oekraïne steunt. “Het volk steunt ons.” Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.
 2. Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

  Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

  Urenlang hebben familieleden in Texas in het ongewisse gezeten over het lot van de leerlingen van de basisschool in Texas, waar bij een schietpartij zeker negentien kinderen om het leven zijn gekomen. Sommigen vroegen zelfs hulp op sociale media in een wanhopige poging hun kinderen te vinden. Ziekenhuizen in de omgeving nemen dna-materiaal af van familieleden om zeker te zijn van hun band met de gedode kinderen.